Arjeplog

Kan få friköpa statlig mark

Fastighetsverket tycker att det är okej att en man får friköpa statlig mark ovan odlingsgränsen i Arjeplogs kommun. Regeringen tar beslut i frågan.

Mannen ansökte i augusti 2008 om att få friköpa en fastighet i Arjeplogs kommun. Länsstyrelsen hade inget emot det, men påpekade att användandet av fastigheten var begränsat på grund av rennäringen.

Semisjaur-Njarg sameby sade nej till ett friköp av fastigheten, men kunde däremot acceptera ett friköp av mark väster om riksväg 95. Jordbruksverket tyckte likadant.

Mannen har nu ansökt om att få köpa mark väster om riksväg 95. Statens fastighetsverk har inget emot det och ber regeringen besluta i ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista