Gällivare

Skottmisstänkt begärdes häktad

Den man i 30-årsåldern som misstänks för att ha skjutit en flicka i foten, häktades idag vid Gällivare tingsrätt misstänkt för grov misshandel, alternativt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott.

Mannen erkänner vållande till kroppsskada och vapenbrott, men inte grovt vapenbrott, enligt mannens advokat Bengt Nergård.

Tingsrätten beslutade att häkta mannen misstänkt för grovt vapenbrott då han inte har licens för vapnet och för att risk för återfall i brottslighet finns. Mannen har ett digert brottsregister och har också tidigare gjort sig skyldig till ett allvarligt brott mot en person. Åtal väcks senast den 30 september, skriver NSD.

Läs mer:

(14 september 2011)

(13 september 2011)

(12 september 2011)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: