Sápmi

Jordbruksverket svarar på kritiken

0:43 min

Långa handläggningstider på Jordbruksverket har gjort att många företag som anlitades när Slow Food Sápmi arrangerade Terra Madre i Jokkmokk fortfarande inte fått betalt.

Ol-Johan Sikku, som är styrelseordförande i Slow Food Sápmi, menar att det är långa handläggningstider hos jordbruksverket som ligger bakom att företag som anlitades under urfolkskonferensen Terra Madre i Jokkmokk.

Något som Hans Karlsson, som är samordnare på Jordbruksverket, håller med om.

- Av olika anledningar har vi haft ganska långa handläggningstider just på utbetalningssidan. Men vi har lagt till extra resurser nu för att klara av detta snabbare, säger Hans Karlsson.

Så du menar att resurs problem som har varit anledningen till detta?

- Ja, en del har varit det.

Hans Karlsson menar också att den långa handläggningstiden beror på det omfattande regelverket. Han berättar att det är fler föreningar och företag som väntar på utbetalningar. Men att man på grund av kritiken ska se till att utbetalningarna till Slow Food Sapmi sker snart.

- Ja, vi har gjort en speciallösning, så det skulle bara vara inom några dagar här så ska de få sina första pengar.

Reporter Lisa Utsi.

Lisa Utsi

Lisa Utsi Foto Alexander Linder, SVT Sápmi

Reporter, Sameradion
0980-75028

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: