SVT Sápmi och Meänkieli/Tornedalsfinska söker projektledare

SVT Sápmi/ Meänkieli har 15 anställda i Kiruna och Luleå. Sedan december 2010 är Sápmi och Meänkieli samorganiserade. För att stärka programverksamheten söker vi en projektledare för barn och samhällsprogrammen.

Du kommer att leda och driva barn och samhällsuppdragen och kommer att ha personalansvar för medarbetarna i projekten. Vi söker dig som kan inspirera redaktionen och vill arbeta med att skapa synergier mellan Meänkieli och Sápmi. Du kommer att ha ett publicistiskt ansvar, arbeta med programutveckling och kompetensutveckling.

Projektledarna inom SVT arbetar utifrån ett antal gemensamma grundläggande arbetsprocesser. Som projektledare på SVT skall du forma, leda och utveckla projekt i både interna och externa produktioner. Du skall ha ett övergripande ansvar för innehåll, ekonomi och arbetsledning.

Som person är du strukturerad, kreativ och har lätt för att fatta beslut. Du har god samarbetsförmåga och kan leda redaktionen framåt mot gemensamma mål. Vi förutsätter att du har geografiska och kulturella kunskaper om Tornedalen och Sápmi. Kunskaper i språken Meänkieli och Samiska ser vi som meriterade.

Du har relevant högskoleutbildning, gärna journalistutbildning och bör ha arbetat i arbetsledande ställning. Du har känslan hur man skapar bra TV.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Kiruna.

Du kommer att vara direkt underställd redaktionschefen för SVT Sápmi. Frågor angående tjänsten besvaras av Per-Johannes Marainen, redaktionschef SVT Sápmi, 0980-75051.

Fackliga frågor besvaras av Petteri Karttunen (SJF), Gun Karlsson (Unionen) och Ingrid Markovits (SACO). Alla nås via växeln på tfn 08-784 00 00

Välkommen med din ansökan senast 6 november 2011. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio