SVT satsar på samiska och meänkieli program

SVT Sápmi och Meänkieli håller nu på att tillsätta en ny tjänst som projektledare för sina barn- och samhällsprogrammen.

– Det är kul att SVT gör denna satsning. Vi gör det för att stärka samhällsprogrammen, samt barn-tv på samiska och meänkieli, berättar Per-Johannes Marainen som är redaktionschef SVT Sápmi och Meänkieli:

– Vi har under många år diskuterat hur vi ska stärka SVT Sápmis och Meänkieli. Och sedan början av året har vi samorganiserats. Genom att vi blir en större grupp kan vi skapa bättre program och kompetensutvecklas.

Projektledarens roll blir att koordinera och hålla ihop arbetet med att producera program. Sista ansökningsdag är den 6 november och tidigast 1 januari kan tjänsten tillträdas.

Platsannonsen:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio