1 av 3
Foto: Lisa Utsi
2 av 3
Elev visar ett exempel på samiskt räknesätt Foto:Lisa Utsi
3 av 3
Ylva Jannok Nutti Foto: Lisa Utsi
Luleå

I morgon är hatten på plats

"Det är ju lite högtidligt"
1:02 min

I januari disputerade Ylva Jannok Nutti i samiskt perspektiv på matematikundervisning. I morgon, lördag, är det en cermoni på Luleå Tekniska Universitet.

Ylva Jannok Nutti berättar att det känns bra att få ta emot doktorgradshatten under en cermoni på Luleå Tekniska Universitet under morgondagen. Hon säger att det kommer kännas högtidligt.

Efter disputationen i januari har hon deltagit i olika mindre projekt med lärare och hoppas även i framtiden kunna använda sin doktorgradsavhandling i att forma en samisk utbildning.

- Jag vill ju fortsätta jobba med aktionsforskningsprojekt. Det handlar om samisk utbildning, så känns det som om man inte kan hålla på med forskning där man sitter och skriver i flera år. Det måste vara någonting som sker hela tiden. Att man jobbar direkt nära lärare och skolor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".