Tävlar om flest lärarlegitimationer

Skolverket reagerar nu på SVT:s uppgifter om att anställda på bemanningsföretaget Proffice, som bedömer ansökningar om lärarlegitimationer, fått tävla om vem som hinner med flest ansökningar.

För att hinna med alla ansökningar om lärarlegitimation har Skolverket gett Proffice i uppdrag att granska och bedöma ansökningarna. Anställda på Proffice har berättat att de som registrerade flest ansökningar belönades på olika sätt. Skolverkets generaldirektör Anna Ekström skriver i ett pressmeddelande att detta inte hör hemma i arbetet med lärarlegitimationerna, och att hon ska träffa Proffices ledning inom kort. Proffice tillbakavisar uppgifterna. De rapporterar ekot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista