Hemavan

Skoter körde utför stup

En skoterförare har fått svåra skador sedan han kört utför ett stup i Jofjällsområdet, väster om Hemavan och söder om Tängvattnet.

Larmet om olyckan kom strax innan 18.00. En fjällräddningspatrull åkte till platsen och kunde konstatera att den skadade mannen, som är hemmahörande i Norge, klagade på smärtor i bröstet, bäckenet och huvudet.

- Det verkar som att han är ganska allvarligt skadad, men vid medvetande, säger Dan Andersson, vakthavande polisbefäl i Västerbotten.

Ambulanshelikoptern från Lycksele kallades till platsen och landade omkring 20.30-tiden.

Enligt polisen betecknas mannen vara svårt skadad. Axeln är ur led, flera revben är brutna och en bäckenfraktur har konstaterats.

Enligt uppgift ska det ha varit ett bra före på platsen. Mannen har kört över en hängdriva och störtat cirka fem meter.

- Det är oländig terräng, men det ska gå att landa i närheten. Sedan återstår det att se hur han ska fraktas till helikoptern, säger Dan Andersson och tilläger att en skoterolycka inträffade under tisdagen på samma plats.

Det rapporterade Västerbottens Folkblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio