Avspärrningar vid Kebnekaisekraschen utreds

Företrädare för media har kritiserat polisens beslut om avspärrningar under räddningsinsatsen i Kebnekaise och polismyndigheten väljer nu att anmäla händelsen till riksenheten för polismål, så att en oberoende granskning kan göras.

– Den svåra flygolyckan i Kebnekaise utsatte vår organisation för stora prövningar och som myndighetschef är jag stolt över det arbete som mina medarbetare har lagt ner. Tillsammans med andra samhällsaktörer arbetade vi lång tid under svåra förhållanden för att minimera skadeverkningarna efter olyckan. Nu får en opartisk utredning komma fram till om vi har agerat fel på något sätt, säger länspolismästare Håkan Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio