JÅHKÅMÅHKKE / jokkmokk

Intensivt träningsläger för kvinnor i Jokkmokk

1:45 min

I Jokkmokk pågår ett intensivt träningsläger för kvinnor som har goda företagsidéer. Pia Huuva är ansvarig för utbildningen som hon kallar Sápmi business bootcamp.

– Det heter Sápmi business bootcamp, det är inget militäriskt det enda som i så fall skulle kunna vara är att vi jobbar hårt, det brukar man ju göra i det militära ibland när man ska lära sig någonting intensivt, då drillas och trimmas man hårt under en kort period för att man ska bli riktigt bra i ena änden.

Just nu är det 16 kvinnor från Norr- och Västerbotten som har kommit hit till Jokkmokk för att lära sig mer om hur man kan utveckla tjänster och produkter, säger Pia Huuva.

Ida Mari Svonni från Jukkasjärvi är en av kvinnorna på det intensiva träningslägret

– Jag är här för att lära mig hur man ska lansera produkter. Jag har en till två produkter som jag vill marknadsföra, säger Svonni.

Att Ida Mari Svonni är nöjd över att vara här på det intensiva träningslägret går inte att ta miste på, hon är närmast lyrisk när hon beskriver känslan över att träffa andra kvinnor som har goda företagsidéer.

– Det är så himla kul att alla vi har så mycket gemensamt, vi har ju företagandet men sen har vi ju också samma bakgrund, och det är mycket spännande att höra andras idéer och historier. När lärandet är över hoppas jag att det finns en massa i mitt bagage och att jag har verktygen för att kunna utvecklas i mitt företagande.

John Kuoljok

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista