Internet och urfolk

Urfolken kan vinna i nya medialvärlden

Under den arabiska våren blev det tydligt hur kraftfulla sociala media är. Att Internets byggdes för att fungera i krig blev tydligt när demokratiförespråkare i bland annat Tunisien, Egypten, Libyen använda Internet för att samla oppositionen i respektive land för att bygga demokratiska samhällen, trots att diktaturerna försökte stoppa dem. 
Med Internet kommer ett nytt medialandskap, som kan bli ett värdefullt hjälpmedel för att stärka urfolkens situation, menar professor Scott Lucas som också leder EA World View, sajt för analys av internationella nyheter. 

Internet och demokratisk förändring

Intervjuerna är inspelade i anslutning till SIDAs seminarium Internet and democratic change som hölls i Stockholm den 26 oktober 2011. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista