Stödgrupp för våldtäktsdömd lever vidare

Stödgruppen för en våldtäktsdömd man finns kvar och bland de aktiva medlemmarna finns fortfarande en kommunpolitiker.

Vi har tidigare rapporterat om att facebook-gruppen som bildades till stöd för en man som dömts för våldtäkt har stängts ner. Men gruppen finns fortfarande kvar på Facebook, däremot så är den inte längre öppen.

Det betyder att det numera bara är dom som är med i gruppen som kan läsa och skriva inlägg där. Gruppen består i skrivande stund av 69 medlemmar, däribland kommunpolitikern Berit Marie E. Eira från Kautokeino som tidigare varit aktiv i gruppen och fortfarande alltså är med.

Jokkmokk sameförenings ordförande Sylvia Blind är däremot inte med i gruppen längre.

Den facebook-grupp som bildades svar på den här gruppen, och som istället stödjer dom som utsätts för våldtäkt, har ökat kraftigt och har nu närmare 1800 medlemmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista