Finland

Finland: "Vi utreder om vi ska ratificera ILO 169"

Det är inte bestämt att Finland ansluter sig till ILO 169 under 2015, berättar Tapio Rantanen, som arbetar med människorättsfrågor på politiska avdelningen vid Finlands utrikesdepartement och som var med när Finland förhördes i Gèneve. Tapio säger att FNs människorätts råd rekommenderade Finland att börja utreda möjligheten att ratificera ILO 169 senast 2015. Detta godkände finska regeringen. Nu utreds frågan.

Samerådet: Finland ratificerar ILO 169

Finland ansluter sig till ILO 169 under 2015. Det skriver Samerådet i ett pressmeddelande och enligt Samerådet så meddelande de finska representanterna det under ett förhör inför FN:s människorättsråd i Genève nyligen. 
"Det här är glädjande nyheter", säger Niko Valkeapää som är vice preident i Samerådet och ordförande i Samerådets finska sektion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista