1 av 2
2 av 2
Sofia Jannok var på jobb i Umeå när hon överraskades av Anna Dahlgren som är ansvarig för Norrmejerier-stipendiet och Anders Jonört som är mjölkbonde och styrelseledamot i Norrmejerier.

Mjölkpengar till Jannok

Sångerskan och låtskrivaren Sofia Jannok vann Norrmejerier-stipendiet i Norrbotten.

Totalt var det 15 personer nominerade i tävlingen där norrlänningarna har fått rösta på sin favorit. Sofia Jannok vann med god marginal till tvåan och får en prischeck på 33 333 kronor.

"Visa, pop, jazz och jojk. Inget uttryck är främmande för sångerskan och låtskrivaren Sofia Jannok. Hon kombinerar sitt samiska ursprung med ett modernt uttryck och sprider med glöd och energi det norrländska vidare i Sverige och världen", står det i ett pressmeddelande från företaget.

 – Med sin musik sätter Sofia Jannok ord och ton på Norrland och det är glädjande att norrlänningarna känner sig träffade av hennes musik och därför har lagt sina röster på henne, säger Anna Dahlgren ansvarig för stipendiet.

Sofia Jannok säger själv i en kommentar att stipendiet är en härlig uppmuntran och att hon ska använda pengarna som inspiration för att skapa ännu mer musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".