1 av 2
Max Mackhé tog en naken mansrumpa till hjälp för att skapa debatt. Den här bilden är tagen i Björkliden på Sáminuorras årsmöte för ett par veckor sedan, då Max Mackhé fanns på plats och stod för den musikaliska underhållningen. Foto: Ida Rådström/Sameradion
2 av 2
Den här rumpan är dagens snackis bland kautokeinoborna. Foto: Åse Pulk/NRK Sápmi
Guovdageaidnu

Mannen bakom rumpan avslöjad

Det var artisten Max Mackhé som chockade kautokeinoborna genom att hänga upp affischer med bilden av en naken, hårig rumpa.

Närradion i Kautokeino var först ut med att berätta vem som låg bakom rumpchocken. De uppseendeväckande affischerna är det stora samtalsämnet i bygden.

Vissa tycker det är ett bra sätt att väcka debatt, medan andra är upprörda och tycker det är osmakligt.

Max Mackhé säger enligt NRK Sápmi att syftet endast är att få mer debatt kring den planerade gruvdriften i Biedjovággi, utanför Kautokeino.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".