Åsa Nordin-Jonsson. (Arkivbild) Foto: Jörgen Heikki, SR Sámi Radio.

Laponiachef utsedd

Det är nu klart med verksamhetschef för världsarvet Laponia. Styrelsen för förvaltningsorganet Laponiatjuottjudus har beslutat att ge Åsa Nordin Jonsson jobbet.

I arbetet ingår att bygga upp den nya förvaltningsorganisationen och sen tillsammans med övrig personal förvalta och utveckla världsarvet och dess anläggningar.

Åsa Nordin Jonsson har sina rötter i gällivareområdet, men bor numera i Västerbottens inland. Hon har tidigare bland annat forskat vid Umeå universitet om skötesrensystemet samt varit redaktör för Sametingets bok om traditionell kunskap.

Världsarvet Laponia ligger inom Jokkmokk och Gällivare kommuner och området förvaltas lokalt av en organisation bestående av samebyarna i området, samt kommunerna, länsstyrelsen och naturvårdsverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".