Sápmi

Junselevargarna nu en riksdagsangelägenhet

Nu har frågan om Junselevargarna blivit en riksdagsangelägenhet. I en interpellation till miljöminister Lena Ek undrar nämligen socialdemokratiska riksdagsledamoten Helen Pettersson i Umeå om regeringen har en ny princip när det gälller vargar i renskötselområdet.

Pettersson skriver i interpellationen att riksdagen tidigare haft en bred enighet om att inte tillåta vargrevir i renskötselområdet - men frågar sig om regeringen nu har inställningen att ändå tillåta vargrevir i renskötselområdet.

Helen Pettersson frågar också ministern varför inget samråd hållits med Sametinget innan regeringen beslutade att inte tillåta skyddsjakt på vargparet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".