Carmen Blanco Valer. Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio
quechua folkets mat

Peruansk potatispassion på quechua vis

Potatisen står i fokus i P1s program Meny. Eftersom potatisens har sitt ursprung i Peru är det peruan och quechuan Carmen Blanco Valer som bjuder på recept från quechuafolket. I programmet finns flera inslag där Carmen Blanco Valer lär hur man lagar till quechuarätterna och recepten finns här nedanför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".