Gällivare

Avstånd skapar problem

"De hinner inte hem till sitt boende för lunch"
0:50 min

Under världscupspremiären i skidor i Gällivare tvingas vissa av landslagen bo i Porjus, fem mil från tävlingsanläggningen.

Ett av dem är Slovenien, och förbundskaptenen Marko Gracer är kritisk. Enligt honom är det i strid med internationella skidförbundets regler.

Marco Gracer säger att det inte är något fel på själva boendet i Porjus, utan problemet är att det är så långt till tävlingsanläggningen. För de tävlande skidåkarna är det överkomligt, säger han, men för serviceteamet innebär det problem, dels med att frakta utrustningen, men även vad gäller maten.

Marco Gracer säger att de inte hinner hem till sitt boende för lunch, utan måste åka ut på stan i Gällivare och äta. Och efter tävlingarna kommer de till Porjus så sent att hotellet slutat servera middag.

Vi har också sökt tävlingsarrangören Tommy Niva men inte nått honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".