RUOŦŦA/ Sverige

Likheter blev film

1:58 min

I helgen hölls Sveriges första Kurdiska Filmfestival i Stockholm, där bland annat Saman Hosseini medverkade med sin dokumentärfilm "de statslösa"

Saman Hosseini var bara 11 år när han var tvungen att lämna Kurdistan på grund av krig och förtryck. Som samerna är kurder idag spridda över 4 länder och har ett eget språk men inget eget land.

Det var av en slump och nyfikenhet han läste i ILO 169:s lista av länder som förtrycker sitt ursprungsfolk. Som väntat fanns kurderna i Turkiet med på listan och på den listan stod även samerna i Sverige nämnda, en upptäckt som chockade honom då han anser att Sverige är ett av världens mest demokratiska länder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio