Suijavárri

10-årig pojke till sjukhus efter skoterolycka

En tioåring var med om en skoterolycka i Suijavárri utanför Karesuando i Kiruna kommun. Olyckan hände vid 15-tiden på tisdag eftermiddag. Pojken hämtades och fördes med ambulanshelikopter till Gällivare sjukhus. Där konstaterades det att pojken inte hade några allvarliga skador.

10-åringen hade fastnat med ena armen i skoterns bandtrumma- eller skotermatta och när räddningspersonalen kom till olycksplatsen hade personer på plats fått lös honom. Ambulanshelikoptern flög i väg med den skadade pojken vid 16-tiden.

På sjukhuset har pojken undersökts och man konstaterar att han klarade sig bra.

En anhörig till 10-åringen berättar till Sameradion att pojkens skador var lindriga och han redan vid 19-tiden på kvällen var på väg hem med taxi från sjukhuset i Gällivare till Suijavárri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio