Hamilton lovar Sapmi sessions 2

YLE satsar på en andra samisk nyhetssändning i Finland. SVT:s VD Eva Hamilton satsar på musik. "Vi lanserar snart nästa omgång av av den uppskattade musikserien Sapmi Sessions." skriver hon i ett mejl.

Uppdateras under dagen

Till hösten startar YLE en ny samiskspråkig nyhetssändning i Finland, som i sin helhet är producerad på den samiskspråkiga redaktionen i Inari. Nya Ođđasat-sändning kommer att synas på nyhetskanalen YLE TV1, kl. 15.10, finsk tid.

När vi ställer frågan till Eva Hamilton, VD på SVT, svarar hon att det inte är aktuellt med en andra nyhetssändning på samiska. Däremot framhåller hon att SVT nyligen visat Sametingets debatt i direktsändning och att man satsar på samiska barnprogram. Och så är snart en lansering av en ny säsong Sápmi Sessions snart i lanseringsfasen:

”Vi lanserar snart nästa omgång av den uppskattade musikserien Sapmi Sessions. Vi har inga planer på att göra ytterligare nyhetsprogram, utöver Oddasat” skriver hon.

Nyhets- och aktualitetschefen Atte Jääskeläinen på Yle säger till Yle nyheter, att målet för bolaget är att förbättra nyhetsseervicen för den samiskspråkiga befolkningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio