Här testar vår reporter Per-Nils Idivuoma ishotellets standard.
Čohkkeras/ Jukkasjärvi

Ishotellet, bäddat för otrohet

Ishotellet i Jukkasjärvi är en av Sveriges bästa hotell för vänsterprassel, enligt en otrohetssajt på nätet.

I en webbenkätundersökning gjord av otrohetssajten Victoria Milan ligger Ishotellet  på sjunde plats i listan på vilka hotell som man ser som de bästa otrohetshotellen i Sverige. Listan toppas av Grand Hotel i Stockholm, Hotel Tylösand och Görnvälns slott i Stockholm.

- Det var ju roligt att något hotell i norr också var med på listan, säger Dominika Pecynski, Sverigechef på sajten.

Dejtingsajten för gifta är en norsk historia och sedan två år tillbaka har nästan 600 000 gifta danskar, norrmän och svenskar anslutit sig till sajten där de har, eller letar, otrohetsaffärer med likasinnade.

- Det här är den nya folkrörelsen. Vi har fler medlemmar i Sverige än sossarna har, säger Dominika Pecynski.

I Undersökningen svarade 3900 av sajtens 230 000 svenska medlemmar. Frågan var vilket hotell de helst checkar in på med sin älskare eller älskarinna. I undersökningen ingick 70 hotell.

- Jag tror många vill åka bort för att ha affärer. Man vill vara otrogen med någon som bor långt bort, säger Dominika Pecynski.

Har du sovit på ishotellet i Jukkasjärvi?
- Nej men det måste vara kallt. Kanske därför man vill vara två när man sover där, säger säger Dominika Pecynski. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista