Ingrid Inga och Torkel Stinnerbom. Foto:Olle Liman/ SVT
Giron

Ingrid Inga fortsätter att leda Samelandspartiet

Ingrid Inga fortsätter som partiordförande i Samelandspartiet. Det blev klart på partiets nomineringsmöte som hölls i helgen. Bland kandidaterna på partilistorna finns också en del intressanta namn, bland annat en tidigare kanslichef på Sametinget. 

Vid mötet i helgen i Kiruna presenterade Samelandspartiet sina listor - totalt fem stycken som de går till val med. 

Det är inte så stora förändringar från föregående val, Ingrid Inga säger att de politiker som en gång kommit till partiet brukar fortsätta. 

 – Det är bra, de kan redan det politiska systemet och det ger stabilitet i partiet och för vår politik. Vi kommer att ta fighten för rennäringen och dess framtid, säger Ingrid Inga.

Men vissa förändringar finns. Per-Olof Nutti från Karesunado, tidigare i partiet Guovssonásti, finns nu på fjärde plats på Samelandspartiets huvudlista. Och Sametingets tidigare kanslichef Ulla Barruk Sunna har gett sig in i politiken, hon återfinns på sjunde plats.

Partiets toppkandidater

Ingrid Inga

Torkel Stinnerbom

Britt Sparrock

Per-Olof Nutti

Sylvia Simma

Paulus Kuoljok

Ulla Barruk Sunna

Anders-Erling Fjällås

Margret Fjällström

Mikael Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".