Åre

Hårt väder bakom tre olyckor i Jämtland

Det hårda vädret ställde till problem för trafiken i Jämtland under onsdagen. Snödrevet byggde vallar på redan ishala vägbanor. Tre olyckor rapporterades, varav två med personskador.

I Såå på E14 i Västjämtland inträffade den allvarligaste olyckan med tre bilar inblandade. Det var halt på platsen och snörök, sträckan är känd för att vara besvärlig när det råder hårda vindar.

Larmet om den första olyckan kom strax före elva på förmiddagen. Tre personbilar hade kolliderat på E14 vid Såå mellan Undersåker och Åre.

Vad som orsakat olyckan är oklart.

– Det är svårt att säga, men det var väldigt halt. Kombinationen av påfrysta vägbanor, hård vind och halka hade säkert sin del i olyckan, säger Kent Eriksson vid räddningstjänsten i Åre.

Länet har nu sin sportlovsvecka, och det innebär att många familjer dagpendlar från Östersund till skidorterna.

– Det ger extra mycket trafik på vägarna den här tiden, säger Kent Eriksson.

Vid olyckan i Såå var tre fordon inblandade och två personer blev lindrigt skadade. Under räddningsarbetet stängdes trafiken av och det bildades långa köer. Trafiken leddes om via Björnänge.

Den andra olyckan inträffade i Östersund strax efter klockan elva på förmiddagen. Två bilar kolliderade i Lillänge i korsningen mellan Inspektörsvägen och Körfältsvägen.

En person satt fastklämd och fick hjälpas loss av räddningstjänsten och föras till sjukhus med okända skador.

Den tredje olyckan inträffade mellan Orrviken och Hara vid halvtolvtiden. Där körde en bilist i diket, föraren kunde själv ta sig ur bilen, inga personskador ska ha uppstått.

Det rapporterade Dalanytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".