Giron/ Kiruna

BILF intar Kiruna

Brudar i lyxförpackning heter festen som anordnas i Kiruna och som endast kvinnor får delta i. 

Det var under en helt vanlig december dag som Teres Sikku fick idén att arrangera en kväll där kvinnor ska få ha möjligheten att känna sig extra kvinnliga. Något som hon tycker behövs:

- Det känns som att det är ganska mörkt och bo här uppe just under dom här mörkaste månaderna mellan januari och februari. Så då känns det som att det är perfekt tajmning för ett sådant här event, så det är jätte viktigt, säger hon.

Festen som från början handlade om att bjuda över några väninnor har nu utvecklas till en fest med sponsorer. Imorgon kommer 120 kvinnor för att få spa och piffas upp.

- Det är benen som vaxas, håret som färgas och klipps, man går till frans- och brynsfärgning och portömningar. Man gör allting för att förvandlas till en lyxförpackning, säger Teres Sikku om stundande kvällen.

På kvällen är det middag och livemusik, något som har varit efterlängtat bland kvinnorna berättar Teres Sikku och hoppas på arrangermanget kommer utvecklas till fler träffar.

- Ja, jag har sagt att vi ska ha så låga förväntningar som möjligt, så kan det enbart bli bättre. Förhoppningarna är att det ska bli en kväll att minnas och att det ska bli ett återkommande event.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".