Sundsvall

Super-G guld till 14 åring från Hemavan

I Sundsvall var det den gångna helgen Norrlands landsdelsfinal i utförsåkning. Ett av gulden i Super-G gick till Mathilda Njaita från Hemavan.

-- Jo, det var ju en otrolig känsla att efter all hård träning äntligen få till det, fantastiskt, säger Njaita.

14 åriga Mathilda Njaita satsar på skidåkningen samtidigt som hon går skola, men hon hinner träna några gånger i veckan i alla fall. Hon hoppas på att kunna fortsätta med slalomen i framtiden.

– Ja, jag vill ju försöka ta mig in på ett bra skidgymnasium för att kunna plugga samtidigt som att får göra det man tycker är kul, åka slalom, berättar hon.

Tärna IK Fjällvinden har fått fram många världsstjärnor bland andra Anja Pärsson, huruvida Mathilda Njaita är den nya Anja vet hon inte i dagsläget.

– Ja, så länge jag har kul då ser man ju vad som händer efter ett tag, jag menar, jag är ju bara 14 år gammal. Jag vet inte hur framtiden blir än, säger Njaita.

I vinter har Mathilda Njaita tävlat nästan varje helg och om några veckor, efter en sista tävling, får hon ta sommar lov.

– Det är en riktigt stor tävling som är kvar, Ingemar trofén, som är den sista tävlingen och den går i hemma backen, säger Mathilda.

I samma klass och gren kom Isabelle Omma på trettonde plats, även hon från Tärna IK Fjällvinden och i storslalom kom Alina Pejok från Kiruna på tionde plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".