1 av 3
Tim Johan Fjällman brevid sin bil.
2 av 3
Tim Johan Fjällman säger sig anmält händelserna 37 gånger och ingenting har polisen kunnat göra.
3 av 3
Tim Johan Fjällman har fått sina bilrutor krossade.
Árjepluovve/ Arjeplog

HBT-par trakasserat i Arjeplog - fruktar för sina liv

"Vi har alla rätt till att leva på vårat vis som vi vill"
1:46 min

Ett HBT-par har i flera år utsatts för trakasserier i Arjeplog. Paret har både fått höra glåpord som bögjävel och fått fönster och dörrar inslagna.

Paret är nu rädda för sina liv och polisen har inte agerat förrän nu efter två år.  Tim Johan Fjällman är upprörd.

- För jävligt, rent ordagrant, nu använder jag ordet för jäkligt. Jag tycker så här att man kan låta folk ha sin egen åsikt och så, absolut alla har rätt till det och vi har alla rätt till att leva på vårat vis som vi vill, säger Tim Johan Fjällman.

Det är fem unga män från orten som trakasserar Tim Johan Fjällman och hans sambo. I två år har trakasserierna hållt på. Deras fönster har krossats och skåp, stolar och dörrar har förstörts. Förra helgen skedde det igen då någon slog sönder deras bilrutor.

- Varför ska de lägga sig i, vi stör inte dom, varför ska dom behöva störa oss, säger Tim Johan Fjällman.

Han och hans sambo har misshandlats psykiskt och fysiskt. I fjol vår stod fyra personer och sparkade på deras lägenhetsdörr i en timme. Dom skrek bögjävel och rena dödshot. Trots att paret polisanmält händelserna 37 gånger på två år har inget hänt.

Carina Eklund är polis i Arvidsjaur och hon utreder de två sista anmälningarna från Fjällman. Hon vill inte i dagsläget uttala sig och hon säger att hon är ovetande om de tidigare anmälningarna eftersom det är en annan polis som har utrett det. Tim-Johan Fjällman berättar att polisen har lagt ned de tidigare fallen.

-Förundersökningarna läggs ned, brott kan inte styrkas har det stått på alla de andra ärendena. Oftast finns inte polis på plats i Arjeplog. Det här kommer att leda till att vi blir tvingade att flytta. Vem vet, kanske dom lyckas ha ihjäl oss nästa gång, det behövs bara en liten putt på rätt plats, säger Tim Johan Fjällman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".