Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Teatern diskuterar framtiden - bakom stängda dörrar

Idag håller Giron Sámi Teáhter årsmöte i Kiruna. I samband med det ska medlemmarna diskutera teaterverksamhetens framtid vad gäller organisation och språk. Både årsmötet och framtidsdiskussionen hålls bakom stängda dörrar, om ingen på mötet begär annat.

Klockan 14.00 på tisdag eftermiddag sätter sig medlemmarna i Giron Sámi Teáhter ner för att genomföra ett årsmöte. Det under ledning av styrelseordförande Sara Larsson. På dagordningen står enligt henne mestadels vanliga årsmötesfrågor som bland annat verksamhetsplaner, budget samt fyllnadsval av ett par styrelseledamöter.

I direkt anslutning till årsmötet kommer deltagarna fortsätta med att diskutera teaterns framtida utveckling i Sápmi, som bland annat handlar om organisation och språkpolicy.

Grundinställningen är att både årsmötet och framtidsdiskussionen sker bakom stängda dörrar, utan insyn för vare sig media eller allmänhet, om ingen mötesdeltagare begär annat.

Styrelseordförande Sara Larsson säger att det har varit praxis att årsmötena inte är öppna för andra än medlemmarna.

 – Det brukar bestämmas vid mötes inledning, man bestämmer vid sittande möte om det ska vara öppet, säger Sara Larsson.

Larsson säger vidare att det under framtidsdiskussionen kommer att diskuteras dokument som fortfarande bara är arbetsmaterial och därmed inte offentliga ännu, vilket hon menar är en anledning till att den delen inte är öppen för allmänheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".