Karesuando sameskola tvåa i miljötävling

Elever i årskurs fem på Karesuando Sameskola är en av skolorna som kommit på andra plats i Svanens och Natur & Miljöbokens rikstäckande klasstävling om hållbar konsumtion.

Uppgiften var att fotografera vad hållbar konsumtion betyder för dem. Frågeställningarna att fundera över var; Vilka utmaningar och lösningar finns? Vad är bra val för miljön idag? Hur vill elever forma samhället så att vi kan uppnå en hållbar konsumtion? 

Vinnare av fototävlingen är klass 6b på Kvarnsvedens skola i Borlänge. De vinner en resa till Kolmårdens djurpark. Andra plats delades av nio olika klasser från hela Sverige. De får ett diplom och presentkit med Svanenmärkta produkter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".