Vindkraftsverken i Stor-Rotliden är 135 meter höger. Foto: Örjan Holmberg/SR.
Suorssá/ Sorsele

Vindkraftsplanerna möts av både skepsis och förväntan

1:50 min

Planerna på en vindkraftpark i östra delen av Sorsele kommun möts både av förväntan och skepsis. På tisdagen hölls en första information om projektet. Och i föreningslokalen i Blattniksele blev det livliga diskussioner om utbyggnaden av vindkraften har något värde för Norrlands inland eller inte.

Miljardinvestering i vindkraft på två Sorseleberg

Daniel Gustavsson, projektledare på Vattenfall. Foto: Örjan Holmberg/Sveriges Radio.

Vattenfall vill bygga en vindkraftpark på två berg i Sorsele kommun. Det kan komma att handla om 40 stycken av de största vindkraftverk som byggts hittills i Västerbotten. I går hölls en första information för allmänheten om planerna på Abmoberget och Sandberget. Det är ännu en miljardinvestering i inlandet och den här gången kan de nå 200 meters höjd, säger projektledaren Daniel Gustavsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista