Många skoterolyckor i helgen

I lördags inträffade en skoterolycka i Kirunafjällen. Det var vid tjugo över ett som larmet kom om att en man hade kört omkull med skoter en kilometer nord om Luoktatjokkastugan, utefter en led. Mannen hade smärtor i ryggen.

Civila fjällräddare från Abisko kallades ut till platsen. De hämtade mannen med skoter och pulka och förde honom till Björklidens sjukstuga, där ambulans senare hämtade honom för vidare transport till Kiruna sjukhus.

På söndagen körde en 14-årig flicka på snöskoter in i en tall i Alalahti i närheten av Nikkaluokta. Hon transporterades med helikopter  till Umeå får vård.

En person fördes med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus efter en skoterolycka i Strömsunds kommun vid 10-tiden.

Enligt räddningstjänsten hade en person fallit av en skoter under färd över en sjöis. Olyckan inträffade vid Öjån vid byn Öjarn. Den skadade var vid medvetande när helikoptern hämtade. Vi har inga ytterligare uppgifter.

Och i Hagavikens hamn i Luleå hittades en man har död intill en snöskoter . Norrbottenspolisen tror att mannen dött i en olycka med sin skoter på söndagen.

Det verkar som om den 67-årige mannen har kört på en snökant och slungats av nära en stenpir, där också skotern stannade. Skador på fordonet tyder på att olyckan gått till på det sättet. De rapporterar lokala medier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista