Sverige

Stora obrutna vildmarksområden saknar skydd

Naturvårdsverket och länsstyrelsen i Norrbottens län föreslår nu hur 46 områden på Sveaskogs marker ska skyddas. Det handlar om stora, obrutna vildmarksområden som är värdefulla för den biologiska mångfalden

Under 2003 och 2004 gjorde länsstyrelserna och Naturvårdsverket en inventering av alla statsägda skogsmarker i Sverige. Målet var att hitta de mest skyddsvärda områdena vilket lett till att stora arealer nu är skyddade.

Och efter det återstår nu 46 områden där man inte kom fram till hur skogen ska tas om hand. Det handlar om några av de sista riktigt stora, obrutna vildmarksområden i Sverige som fortfarande saknar skydd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".