Sista språknämndsmöte för mandatperioden

Språknämnsmöte
0:44 min

Förra veckan hade språknämnden möte där de bla diskuterade DAUMs nedläggning och samarbetet med DAUM.

"Det som stod på föredragslistan i huvudsak var den samiska ortografin och det att vi träffat DAUM och lantmäteriet när det gällde samiska ortnamn"  säger Jan Åke Olofsson.

Jan Åke Olofsson som är ledamot i språknämnden menar att disskutionen med Daum kom lägligt med tanke på att DAUM ska läggas ner.

"DAUM från Umeå akuliserade disskution hur det framtida sammarbetet mellan Såhki och sametinget skulle se ut, det var en intressant disskution med tanke på daums nedläggning. säger Jan Åke Oloffson

Det var det sista mötet som språknämnen hade förra veckan för den här mandatperioden. Nya plenum kommer att bestämma om språkrådet kommer att få fortsätta.

Sanne Pongas
Sameradion

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".