Bolivia

Bolivia amäler flera EU länder till FN

Bolivia anmäler Frankrike, Spanien, Italien och Portugal till FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter för att de europeiska länderna drog in tillståndet för president Evo Morales flygplan att passera deras luftrum på vägen från Moskva till La Paz. Anledningen var misstankar om att den spionmisstänkte Snowden var ombord.

Bolivia anmäler Frankrike, Spanien, Italien och Portugal till FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter för att de europeiska länderna drog in tillståndet för president Evo Morales flygplan att passera deras luftrum på vägen från Moskva till La Paz. Anledningen var misstankar om att den spionmisstänkte Snowden var ombord, skriver den spanska tidningen El País.

Bolivia anklagar de fyra länderna för flagrant brott mot internationella avtal och konventioner och för att i praktiken ha utsatt Morales och de andra på flygplanet för livsfara.

Morales godtar inte de ursäkter som kommit från Europa.

– Det handlar inte om ett fel, utan om en politik som går ut på att fortsätta att kuva folken i Bolivia och Latinamerika, säger han enligt den spanska tidningen El Paiacutes, enligt TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".