Sápmi

Sápmi Business Bootcamp drar igång igen

"De fick både självförtroende och massa bra kontakter"
1:31 min

Sápmi Business Bootcamp drar igång igen för andra gången i höst, nu söker de deltagare.

- Det är ett kunskapsprojekt för samiska tjejer och kvinnor från norr och Västerbotten som har idéer eller produkter eller tjänster eller upplevelser som de vill ha hjälp med att utveckla, förädla och finslipa, säger Pia Huvva, ansvarig för bootcampen.

Sápmi businessb bootcamp kommer att pågå mellan augusti, september och oktober 2013 och i början av april 2014, de som får söka till detta är samiska och idérika kvinnor från norr och Västerbotten.

Projektet leds av Svenska Samernas Riksförbund, SSR. Det finansieras av Länsstyrelsen i Norrbotten, Tillväxtverket, Region Västerbotten, samt av Kvinnors företagande stärker världen.

- Vi kommer att ha en större aktivitet, det vill säga en bootcamp i Augusti, september i år sen kommer vi ha en träff lunch till lunch, i oktober och i april 2014, Då utifrån dom här aktiviteterna och träffarna så tror vi att deltagarna har kommit en bra bit på väg, säger Pia Huvva.

De är endast 16 plaster till  bootcampen. Det är redan nu många som vill vara med i projektet och Pia Huvva hoppas på att alla 16 platser blir besatta. Hon hoppas att de nya deltagarna får ut lika mycket av kursen som dem som gick förra gången.

- Jag uppfattar att de fick väldigt mycket ut av det här, att dem fick både självförtroende, massa bra kontakter och feedback som jag uppfattar har gjort att dem kanske sålt mera eller startat sammarbete med andra företag både inom Sápmi och utanför, säger Pia Huvva.

Anmälningen till Sápmi Buissness Bootcamp ska vara inne före den första augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".