Sápmi

Festivalboom i helgen

För den som vill gå på festival i sommar finns det mycket att välja på. Bara i Sápmi hålls den här helgen nämligen fyra olika festivaler: Storsjöyran i Östersund, Márkomeannu i Evenes, Piteå dansar och ler samt "Dansklacken på Dosan" i Karesuando.

Trettioårsjubilerande Storsjöyran stoltserar med akter som Bad Religion, Crystal castles, Alice Cooper och Sofia Jannok.

På den samiska festivalen Márkomeannu i Evenes, Norge, kommer det att hållas seminarier och kurser, och i artistuppbådet märks till exempel Ára, Niko Valkeapää, Mari Boine och Sančuari.

Festivalveteranen Piteå dansar och ler bjuder på Bo Kaspers orkester, Petter, Robin Stjernberg och Kristian Anttila, som också uppträder i Karesuando på lördagen.

Där hålls nämligen uppstickaren "Dansklacken på dosan" där bland andra Mollet och Sara Nutti också uppträder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".