Geasserádio

Ingrid Erikssons gräddiga suovaspanna

Ingredienser:
300 gram suovas
3 st Schalottenlök(ar), ca
200 gram trattkantareller, eller skogschampinjoner smör, till stekning
1 dl vatten<!– Ingredienslista 2 -->
2 dl crème fraiche
0,5 msk kalvfond, konc
1 msk svartvinbärsgelé svartpeppar salt, eventuellt

Tillagning

1. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skär svampen i bitar.

2. Bryn köttet snabbt på hög värme i smöret. Ta upp och ställ åt sidan. Stek löken och svampen och lägg tillbaka köttet igen.

3. Rör ner vatten, crème fraiche och kalvfond. Koka upp och sjud några minuter.

4. Smaka av med gelé och svartpeppar. Troligen behövs inget extra salt. Servera med pasta eller pressad potatis och gärna rårörd lingonsylt.

Recept: Ingrid Eriksson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".