Ungdomsorganisationens sommarläger

Den största norska ungdomsorganisationen för miljöfrågor, natur och ungdom som är fält biologernas motsvarighet i Norge har haft ett sommarläger, dels för deras norska medlemmar som var 300 norska deltagare och dels ett internationellt läger med 100 internationella deltagare från Europa och Nigeria, USA, Kända och Ryssland och det har varit miljöförbundet jordens vänner, unga i Europa som har verkligen arrangerat det, det förklarar Johanna Salmi.

Fältbiologerna är en nationell ungdomsorganisation som samlar miljöintresserade ungdomar. Deras motto är inne i miljödebatten och ute i naturen. Det som de har gjort främst på lägret berättar Johanna Salmi är sammarbete mellan unga i arktiska länder med en förhoppning på att de i framtiden kan sammarbeta.

– Främsta syftet var att samla dels de norska deltagarna men också de internationella deltagarna för att stödja natur och ungdom i sin kamp mot oljeborrning på Lofoten och två områden som heter västerålen och Senja som ligger i närheten, för Statoil och de stora partierna i Norge är för oljeutvinning i dom här områdena och eftersom det är valår så är detta en av det stora valfrågorna, säger Johanna Salmi.

Johanna Salmi har varit aktiv i 4 år i fältbiologerna och hon förklarar att det var egentligen ingen demonstration som de höll på med i Lofoten.

-- Det var egentligen inte en demonstration utan de kallade det för folkfest , så det samlades 1500 på Lofoten där vi var och partiledarna från de flesta partierna var med och det var en debatt och även konserter och musik och det har redan varit väldigt mycket demonstrationer i den här frågan och det är ju som sagt en av de stora valfrågorna i det norska valet, förklarar Johanna Salmi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".