Ca 100 liter desel samt slangar för att ta bensin ur bilar funnits i denna bil. Föremål som liknande dem vägarbetarna blivit av med kan också ha återfunnits i bilen. Foto: Stafan Karlsson/SVT Sápmi.

Vägpirater fast efter diselstölder i Övre Soppero

De senaste dagarna har polisen fått ta emot flera anmälningar om dieselstölder i Övre Soppero, Kiruna kommun. Igår kunde de gripa fyra misstänkta, mellan 20 och 37 år gamla, efter att en vi skåpbil hittats med disel i tankar och slangar för att tömma bilar i Övre Soppero.

En av det boende i området kände igen en av personerna från tidigare stöldtillfällen, som polisen larmades och kunde gripa de misstänkta bränsletjuvarna.

De fyra gripna männen kommer nu att förhöras om stölderna.

Vägpiraterna har enligt uppgift till Oddasat.se övernattat i Laanavaara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista