1 av 3
Nikkaluokta Foto: Liselotte Wajstedt
2 av 3
Katarina Sixten Inga Foto: Liselotte Wajstedt
3 av 3
Nikkaluokta vandrare Foto: Liselotte Wajstedt
Geasserádio

Populär folkfest i fjällen

4:53 min

I dag gick Fjällräven Classic av stapeln. Vandringen som utgår från Nikkaluokta till Abisko. 2000 personer i åldrarna 1-75 år från hela världen går 110 km under en vecka. Lite olika snabbt... för en del tar vandringen bara 13 timmar och för andra en vecka.

Vår reporter befann sig i Nikkaluokta igår och pratade med en av funktionärerna; Katarina Sixten Inga. Katarina har själv gått vandringen 2006 efter det har hon varit funktionär och stationerad vid starten i Nikkaluokta.

Så idag var starten kl 9:00, den andra kl 13:00 och den tredje kl 16:00. Vi ringde upp ansvarig för eventet Andreas Cederlund som befann sig i Kebnekaise efter starten, för att kolla läget i fjällen.


Liselotte Wajstedt

Geasserádio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista