Josefina Skerk och Lovisa Lind under ungdomsrådets möte i Piteå, 2012. Foto: Tobias Poggats / Sveriges Radio Sameradion
Gállok

Ungdomsrådet fördömer polisen

1:37 min

Sametingets ungdomsråd kritiserar polisens ingripande i Kallak idag. Man angriper också näringsminister Annie Lööf för att ignorera de samiska protesterna som äger rum i Sverige.

I meddelandet som ungdomsrådet har offentligtgjort kritiserar man att näringsminister Annie Lööf inte har besvarat ungdomsrådets inbjudan till dialog.

Man anser också att politikernas och polisens agerande är respektlöst och att de "ansvariga politikerna inte vill se oss i ögonen och förklara varför de samiska markerna, och där därigenom de samiska ungdomarnas framtid, ges bort till utländska riskkapitalister. Istället skickas i tysthet polisen ut för att med våld skydda rovdriften."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista