Sametinget

Minoritetshemsida och rovdjursersättningar togs upp på Sametingets styrelsemöte

Sametinget har haft styrelsemöte från söndag till måndag. Sametingets styrelseordförande Per-Mikael Utsi är nöjd med mötet trots att alla frågor inte hunnits med.

- Det var tre saker som var uppe. Vi håller på att upprätta ett råd tillsammans med de andra minoritetsgrupperna för en minoritetshemsida, men vi är inte klara med det så den förhandlingen fortsätter. Sen har vi gjort ändring i föreskriften för rovdjursersättningar där vi har genomfört det som plenum har beslutat om, att ersättningar ska tillgodoräknas renskötande medlemmar.

- Sen håller jordbruksverket på att lämna ifrån sig en rapport om småviltsjakten och småviltsjaktsreformen. Den är vi inte klara med utan ska fortsätta med det när vi träffas en sista gång. Det var inga överraskningar utan det var bara för att vi inte hunnit med alla frågor och det han vi inte med nu heller så att det gick som förväntat, säger Per-Mikael Utsi, Sametingets styrelseordförande.

Ida-Marie Svonni

Sameradion

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista