Foto: Paul M. Walsh/Scanpix
Jämtland

Höjt pris på småviltsjakt i Jämtland överklagas

De nya priserna för småviltsjakt i renbetesfjällen i Jämtlands län är orimliga. Det menar Jägareförbundet som nu överklagat prishöjningen till förvaltningsrätten.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som beslutat att priset ska höjas, skälet till höjningen är att priserna ska kopplas till den allmänna inflationen i landet, men jägareförbundet menar att höjningen inte alls står i proportion till inflationen. Dessutom tycker dom att priserna skiljer sig för mycket mellan samebyområden och kommunområden.

Eftersom beslutet handlar om nyttjanderätt enligt rennäringslagen har förvaltningsrätten lämnat överklagan till regeringen.

Förra veckan berättade vi att även priserna för älgjakt har höjts, men då var det Sveaskog som stod bakom höjningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".