Liksjoe/ Lycksele

"Eftersläckning kommer att fortsätta hela dagen"

Räddningstjänsten arbetar med att släcka ett par aktiva glödbränder och eftersläckningen kommer att fortsätta hela dagen. Hela hyresfastigheten är brand- eller vattenskadad. I några närliggande fastigheter är vissa lägenheter rökskadade.

När släckningsarbetet är klart kommer polisens tekniker försöka fastställa brandorsaken.
-Det misstänks att branden har startat på en balkong, säger Karlsson.

Kraftiga lågor slog ut från taket och svart rök steg mot skyn.
-Byggnaden har fått omfattande brandskador. Och det som inte är brandskadat har fått kraftiga rök- och vattenskador, sade Karlsson.

Det finns inga uppgifter om att någon människa skadats allvarligt i samband med eldsvådan. Men en person fick andningsproblem och fördes till Lycksele lasarett för vård. Landstinget kallade in sin stödgrupp eftersom det kan finnas behov av krishjälp. Man ordnade också med en anhörigtelefon.

Alla som evakuerades i två huskroppar fick kommunal hjälp med tillfälligt boende eller ordnade det på egen hand, enligt polisen.

(TT)

Storbrand i Lycksele - 45 lägenheter evakuerade

Nära till nästa hus

Ett hyreshus med 18 lägenheter brinner på Brännbergsvägen i centrala Lycksele. Taket har rasat in och huset kan inte räddas. Även ett motsvarande hyreshus som står mycket nära har utrymts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista