Gállok/ Kallak

Min Geidnu till Kallak för att delta i protestera mot gruvplanerna

Min Geaidnu kommer att visa sitt stöd till samer och ortsbefolkning i Kallak under helgen. Partiets möte inför Sametingets öppnande kommer att hållas i Kallak på lördag. 

Där kommer man att visa sitt stöd och även uppmana fler att ansluta sig till protesterna. Därefter övernattar partiets ledning och medlemmar på plats för att på söndagen resa in till Jokkmokk inför Sametingets plenum och öppnande.

- Det är mycket viktigt att alla samer hjälper varandra oavsett var exploateringsplanerna uppkommer. Nästa gång är det i ett annat område och då behövs en solidarisk insats där, säger partiets vägvisare Ol-Johán Sikku i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".