1 av 2
Saneringen utomhus och i trapphusen pågår. Foto: Örjan Holmberg/Sveriges Radio
2 av 2
Den lägenhet där branden startade har brunnit ut. Foto: Örjan Holmberg/Sveriges Radio
Liksjoe/ Lycksele

Insamling till de värst drabbade i branden i Lycksele

Boende i det brandhärjade flerfamiljshuset på Brännbergsvägen i Lycksele har startat en stödinsamling till de värst drabbade familjerna. Det är så många som hör av sig och vill hjälpa till så vi har börjat organisera upp en insamling, berättar Marino Carlsson en av de boende i huset.

Olika förutsättningar att hantera krisen

- Vi har drabbats väldigt olika och en del har inte goda ekonomiska förutsättningar eller tillräckligt försäkringsskydd, säger Marino Carlsson. Efter att många erbjudit hjälp kom min tjej på att vi ska göra en stödinsamling för de värst drabbade, fortsätter han. Vi har en föreningslokal där vi jobba men vi kan inte ta emot för många saker på en gång, nu handlar det mer om primära saker som att barnen ska ha kläder. I helgen ska vi försöka ha en trevlig familjedag och ta med barnen ut på fiske, berättar han.

Flertalet lägenheter förvånansvärt intakta.

Under gårdagen fick lägenhetsinnehavarna på Brännbergsvägen gå in i lägenheterna tillsammans med personal från räddningstjänsten. Allt stod kvar på sin plats och jag är förvånad över hur bra det har klarat sig, säger Marino Carlsson som bor snett under den värst drabbade lägenheten. Men det blir frågan om renovering, det stod vatten på vardagsrumsgolvet och även om räddningtjänsten sugit upp det vet man hur känsligt det är med vattenskador, säger Marino Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista