Sameskolschefen JO-anmäld

Föräldrar JO-anmäler Sameskolchefen för lång handläggningstid och för att själva måsta lösa inackordering för sina barn.

I mars respektive april lämnade en förälder in en ansökan om inskrivning och skolskjuts för sina två barn till Sameskolan i Kiruna.

Först den 15 juli får föräldrarna besked om att barnen är inskrivna och att de erhållit inackordering från skolstart till november månad - vilket de överklagat den 22 juli.

Med skolstart inom kort vet föräldrarna fortfarande inte vad som händer med deras överklagan och om barnen får skolskjuts eller inackorderas. Inackordering ska ske i samverkan med Sameskolan och har lämnats till föräldrarna själva att sköta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista