De flesta tornen tros ha förstörts under förra veckoslutet. Foto: Pär Eriksson.
Skadegörelse

Misstänkt jakttornsabotör i Västjämtland släppt

Den man i 50-års åldern som suttit anhållen misstänkt för skadegörelse på ett stort antal jakttorn i Västjämtland släpptes på fredagen.

Mannen är fortsatt misstänkt för skadegörelse för att ha sågat ned minst ett 20-tal jakttorn men han nekar till anklagelserna. Mannen togs in till förhör på torsdagseftermiddagen och anhölls av åklagare, på fredagen släpptes han.

Enligt Östersundsposten har sabotage också utförts mot fågelstationen i Ånnsjön i två omgångar, både nu i juli och sommaren 2011 och mannen kan tänkas ligga bakom även de händelserna.

Åklagaren Jonas Fjellström säger till Östersundsposten att man tittar även på den skadegörelsen men att han inte vill kommentera det mer än så. de rapporterar P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista