Jämtland

Åtal för montörs dödsolycka

En felmonterad stege ledde till att en 31-årig arbetare vid vindkraftsföretaget Enercon föll handlöst från elva meters höjd och avled i Hammerdal i Jämtland i maj 2011.

Företaget åtalas nu för vållande till annans död.

-I åtalet yrkar jag på att företaget ska betala en företagsbot om minst två miljoner kronor, säger kammaråklagare Åse Schoultz till P4 Jämtland.

Mannen var från södra Sverige och arbetade som montör vid företaget. Enligt åtalet ska det ha rått stress och bristande säkerhetsrutiner på arbetsplatsen.

-Vi vill beklaga djupt det som har inträffat. Men vi tycker att vi har följt de regler och lagar som finns, säger företagets vd Tomas Abrahamsson till radion.(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista